Search Bosnia and Herzegovina aviation news

Friday, March 18, 2016

✈First Air Arabia flight landed in Sarajevo today


Air Arabia first scheduled flight (G9311) to Sarajevo International Airport from Sharjah International Airport has landed today at Sarajevo Airport at 12:47 after 5 hours and 10 minutes of flying time, covering distance of 3.934 kilometers. Flight was operated with brand new Airbus A320 aircraft registration A6-AOL with 168 seats. Aircraft with the serial number 6942, took off to the skies for the first time on January 22. 2016.


Photos from inaugural flight by Klix.ba portal












Flights will operate on Wednesdays, Fridays and Sundays, departing Sharjah International Airport at 09:40 (local time) arriving at Sarajevo International Airport at 12:40 (local time), flight time is about 5 hours long. Return flights will leave Sarajevo International Airport at 13:30 and will land at the Sharjah International Airport at 21:35. Flights will increase to six weekly during peak summer season (flights will operate every day except Monday).

Source Flying Bosnian and Klix.ba (photos)

4 comments:

Anonymous said...

Samo naprijed. Ali iskreno mislim da je vaznije da se uvode letovi za neke europske destinacije, tipa Amsterdam i Pariz. Ali naravno, o tome odlucuju aviokompanije a ne aerodrom.

Flying Bosnian said...

Svaki let i nova destinacija za nasu malu zemlju je jako vazna! Trziste potraznje diktira da li ce neka linija da pocne sa radom. Da ima potraznje za nekim novim destinacijama u Evropi, letovi bi vec odavno bili tu. Sto se tice Evrope mislim da se nasa dijaspora i dalje odlucuje da putuje ili autobusom ili svojim autom pa cak i iz Holandije. To je razlog manjka letova za veci broj destinacija u Evropi, kao i nedostatak nacionalnog avio prijevoznika. Ipak dolaskom Wizz air-a u Tuzlu stvari su pocele drasticno da se mijenjaju u pozitivnom smjeru i samo je pitanje vremena kad ce i Sarajevo da dobije veci broj destinacija sa kompanijom tipa Wizz air ili Norwegian koji je po mom misljenju mnogo bolji za nase trziste. Slijedeca destinacija iz Sarajeva je Prag koji ce poceti najkasnije od marta slijedece godine a zatim veliku mogucnost za pokretanje letova ima Transavia za Amsterdam mada bi KLM bio idealan. Mostar ima veliku sansu i prednost zbog blizine Jadrana da preusmjeri letove iz Splita koji je vec prezagusen ali tu politika igra svoju prljavu igru i nazalost politicari iz Hercegovine guraju razvoj susjedne zemlje dok ih za sopstvenu nije ni briga. Banja Luka je propustila sve vozove i sa otvaranjem novog terminala u Zagrebu ovaj aerodrom moze komotno kljuc u bravu jer samo gomilaju gubitke iz godine u godinu a sve to zbog 3 sedmicna leta za Beograd i 100 putnika sedmicno.

Anonymous said...

A odakle vam informacija za letove Prag-Sarajevo?

Aditya yadav EMS said...

Unlocking Growth: Sharjah Airport's Strategic Advancements
Sharjah International Airport, a strategic hub connecting the Middle East, Asia, and Europe, offers world-class facilities and services for seamless business travel. With its efficient operations and strategic location, it facilitates global commerce and fosters economic growth in the region.